Vietos ekspertai laikosi nuosaikesnės nuomonės ir linkę manyti, kad naujų butų kainos šalyje didės 10–15%, o senos statybos nekis ar net smuktels.

„Knight Frank“ sudaromas būsto kainų indeksas skelbia, kad 2006 m. III ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2005-ųjų laikotarpiu, būstas labiausiai brango Latvijoje ir ES nare šiemet tapusioje Bulgarijoje, trečioji Danija, kurioje būsto kainos per palyginamąjį laikotarpį kilstelėjo 17,8%.

Lietuvoje, kuri „Knight Frank“ 32 šalių suvestinėje užima ketvirtąją vietą, būsto kainos padidėjo 15,5%, Estijoje jis brango 10,5%. Vengrijoje kainos krito 1,2%, o labiausia būstai atpigo Vokietijoje - 3%, rašo „Verslo žinios”.

Investuojantiems ekspertai pataria pirkti būstą ten, kur organizuojami pigūs skrydžiai, o turistus traukia vėl sugrįžti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)