Taip manantys kai kurie valdininkai ir politikai sutinka, jog būtina tik viešas paslaugas teikiančių įstaigų (ligoninių, vaikų darželių, mokyklų) renovacija, kad vėjais nebūtų švaistoma šiluma.

Sostinės savivaldybė, kai kurie bankai laikosi priešingos nuomonės - daugiabučius būtina renovuoti ir taip užtikrinti efektyvų energijos panaudojimą.

Griauti senus daugiabučius namus Seime svarstant Nacionalinę energetikos strategiją pasiūlė Ūkio ministerijos sekretorius Artūras Dainius. Jam pritarė ir Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Ji sakė spausianti Aplinkos ministeriją parengti tvarką, kaip tokius namus griauti, rašo „Lietuvos žinios”.

Idėja griauti senus blokinius namus nėra nauja. Jau pavasarį vienos didžiausių šalies NT plėtros bendrovių "Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis buvo užsiminęs, kad sostinėje yra gatvių, kur visus stambiaplokščius daugiabučius vertėtų nugriauti. Pagal Aplinkos ministerijai jo pateiktą pasiūlymą pirmiausia reikėtų pateikti teisės aktus, pagal kuriuos seni pastatai būtų pripažįstami avariniais. Tada tokių namų gyventojai būtų iškeliami ir jiems suteikiamas turėto ploto šiuolaikiškas būstas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją