B.Vėsaitė aiškina, kad projekto tikslas yra mažinti alkoholio prieinamumą - esą šitaip pataisius įstatymą neblaivių vairuotojų keliuose sumažėtų.

Šiuo metu galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme (AKĮ) yra nustatyta, kad prekiauti alkoholiniais gėrimais leidžiama stacionariųjų degalinių nespecializuotuose skyriuose nors ir visą parą, jeigu to pageidauja pardavėjai.

Pataisomis siūloma nustatyti, kad stacionariosiose degalinėse būtų prekiaujama alkoholiniais gėrimais nuo 10 iki 19 val.

Taip pat siūloma VTAKT kompetencijai perduoti funkcijas, susijusias su alkoholio reklamos reikalavimų laikymosi užtikrinimu ir sankcijų taikymu už alkoholio reklamos pažeidimus. Dabar šias funkcijas atlieka Nacionalinė vartotojų teisių apsaugos taryba.

Šiai kontrolės tarnybai B.Vėsaitė taip pat siūlo pavesti kontroliuoti, ar nepažeidžiami alkoholio reklamos reikalavimai visuomenės informavimo priemonėse ir skirti baudas už tokių reikalavimų pažeidimus.

B.Vėsaitė buvo tarp VTAKT panaikinimo ir jos funkcijų tarp institucijų padalijimo iniciatorių Seime. Tačiau vėliau apsigalvojo, o dabar nepritaria ir ketinimams VTAKT panaikinti, o jos funkcijas padalyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją