"Buvo ilgai diskutuota ir alkoholio gamintojų bei pardavėjų siūlymu į projektą įtraukta nuostata specializuotų alkoholio skyrių asortimentą papildyti taurėmis ir stiklinėmis. Jų bus galima įsigyti", - sakė Ūkio ministerijos sekretorė Alina Mačiulytė.

Tačiau, pasak jos, pasisakyta prieš tai, kad drauge su alkoholiniu gėrimu būtų nemokamai teikiamos dovanos ar alkoholio įsigijimas būtų skatinamas loterijomis.

Valdininkų teigimu, draudimas drauge su alkoholiniu gėrimu dovanoti priedus į projektą įrašytas paisant analogiškų Civilinio kodekso nuostatų.

Tačiau ministerijos sekretorė nuramino, kad gėrimai, parduodami suvenyrinėje pakuotėje su stikliukais ar stiklinėmis, nebus ardomi.

"Naivu tikėtis, kad žmogus pirktų gėrimą vien dėl taurelės, jei jo niekada anksčiau nepirko. O jei tai jo mėgstamas gėrimas, kodėl nesuteikti malonumo gauti už tai simbolinį suvenyrą. Keista, kad kažkas čia įžvelgia ką blogo", - stebėjosi "Anykščių vyno" vadovas Marius Gudauskas.

Bendrovės "Mineraliniai vandenys" rinkodaros direktorius Timūras Kuprijanovas taip pat įsitikinęs, kad jeigu žmogus atėjo į alkoholio skyrių pirkti gėrimo, jis gali pasirinkti tą, kuris bus su atidarytuvu, stikliuku ar kitokiu priedu.

Bet jei nė prie vieno butelio jokio priedo nebus, T.Kuprijanovo įsitikinimu, juokinga būtų tikėtis, kad pirkėjas iš skyriaus išeis tuščiomis rankomis.

Projekte taip pat numatyta įteisinti elektroninę prekybą alkoholiu. Tai - Europos Sąjungos reikalavimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją