Patruliuodami gatvėse automobiliais be policijos ženklų jie ėmė tykoti nieko neįtariančių pažeidėjų. Pamatę pro šalį švilpiantį motociklininką, patruliai iškviesdavo dvi policijos mašinas.

Vienoje jų esantys pareigūnai nustatydavo greitį, kuriuo važiuojama motociklininkas, o kitoje esantys policininkai artimiausioje sankryžoje užtverdavo pažeidėjui kelią.

Sulaikytajam būdavo skiriamos didelės baudos.

Kaip rašo "Zycie Warszawy", vien birželį policija per tokius reidus patikrino 480 motociklininkų. Iš 24 motociklininkų buvo atimti vairuotojų pažymėjimai, o trys neblaivūs pažeidėjai ir dar 20 vairuotojų, neturėjusių reikiamų dokumentų, buvo sulaikyti.

Kaip dienraščiui sakė Varšuvos policijos komendantūros Kelių policijos skyriaus atstovas spaudai Jacekas Zalewskis, sugriežtinus kontrolę padėtis sostinėje stabilizavosi.

Tai patvirtina ir statistika: jei nuo sausio iki gegužės mėnesio motociklininkai padarė septynias avarijas, pareikalavusias šešių žmonių gyvybių, tai birželyje buvo užregistruotos tik trys avarijos, kurių dalyviai atsipirko sužeidimais.

Panašiai buvo "sutramdyti" ir automobilių vairuotojai, kurie sostinės gatvėse buvo pamėgę rengti lenktynes.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją