Šios sistemos įrenginiai ne tik matuos automobilių greitį, fotografuos pažeidėjus, bet ir bus sujungti su sankryžoje stovinčiu šviesoforu. Tokiu būdu bus fiksuojami automobiliai, kurie kirs sankryžą degant raudonam šviesoforo signalu, bus matuojamas jų įvažiavimo į sankryžą greitis, fiksuojamas bandymas stabdyti ir pan.

“Šio sistemos įdiegimas yra bandymas sudrausminti kelių eismo pažeidėjus Kaune. Jeigu ji pasiteisins Taikos pr. ir Pašilės g. sankryžoje, bandysime jas diegti ir kitose avaringose miesto vietose”, - sakė Kauno miesto administracijos direktoriaus pavaduotojas Robertas Stanionis.

Greičio matavimo ir raudonosios šviesos pažeidimo sistema Kaune bus įdiegta artimiausiu metu. Bandomasis šios sistemos laikotarpis truks 1 metus. Vilniuje panaši sistema veikia nuo pernai metų spalio mėnesio. Sostinės policijos pareigūnai teigia, jog tai puiki vairuotojus drausminanti kelių eismo priežiūros priemonė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją