Susisiekimo ministerijos sekretoriaus Valdemaro Šalausko teigimu, naujasis terminalas ne tik padės užtikrinti Lietuvos įsipareigojimų vykdymą dėl ES sienos saugumo pagal Šengeno acquis nustatytus reikalavimus, bet ir leis oro uostui teikti kokybiškas paslaugas.

Pirmame naujojo terminalo aukšte bus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), muitinės tarnybinės patalpos bei išvykstančių keleivių bagažo aptarnavimo skyriai.

Antrasis terminalo aukštas bus skirtas išvykstantiems keleiviams (registravimas, patikra, laukimo salės, kavinės, parduotuvės). Trečiame aukšte bus verslo klasės keleivių, labai svarbių asmenų (VIP) salės, taip pat kavinės bei parduotuvės.

2005 m TVOU aptarnavo 1,27 mln. keleivių. Apie 39 proc. jų buvo keleiviai iš ne Šengeno sutarties šalių (D.Britanijos, Rusijos, Turkijos, Egipto, Ukrainos ir kt.).

Šiais metais Vilniaus oro uoste planuojama aptarnauti 1.4 mln. keleivių, 2007 m. - 1.55 mln., o 2008 m. - 1.7 mln. keleivių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją