„Gedimino prospektas ne tik yra pagrindinė reprezentacinė Vilniaus miesto, bet ir visai šaliai istoriškai svarbi gatvė. Vykstanti prospekto rekonstrukcija puošia miesto veidą. Tikimės, jog iki 2009 metų, kuomet Vilnius taps Europos kultūros sostine, būsime baigę viso prospekto rekonstrukciją“, - sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Atkarpos nuo Jogailos g. iki A.Jakšto g. darbų vertė yra 11,3 mln. Lt. Kadangi šiandien atidaroma atkarpa yra pirmosios rekonstruotos prospekto dalies tąsa, rekonstruojant ją buvo naudojamos tos pačios medžiagos bei mažosios architektūros elementai: šviestuvų atramos, ženklų laikikliai, stulpeliai, gėlinės, laikrodžiai. Čia pasodintos 67 liepos – tokios pačios ir tokio pat amžiaus, kaip ir pirmojoje prospekto dalyje.

Šiuo metu rekonstruojama prospekto dalis tarp A. Jakšto ir Vasario 16-osios gatvių. Šią atkarpą numatoma baigti rekonstruoti iki šių metų spalio mėnesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją