"Ryanair" interneto tinklalapyje skelbiama, kad šiuo metu už skrydį, be oro uosto mokesčių, tektų mokėti nuo 6,99 euro (24,1 lito). Skrydžiai į Londoną bus organizuojami kasdien, vakare, o visi bilietai bus parduodami internetu.

Šiuo metu Airijos bendrovė internetu siūlo kelionę su visais mokesčiais iš Kauno į Londoną ir atgal už 50 eurų (172,64 lito). Keleiviai iš Kauno bus skraidinami į Londono Stanstedo oro uostą, esantį maždaug už 50 kilometrų nuo miesto. "Ryanair" keleivius skraidins naujais "Boeing 737 800" orlaiviais, turinčiais 189 sėdimas vietas.

Šiais metais Airijos bendrovė iš Lietuvos skraidys tik į Londoną, paskelbta antradienį vykusioje spaudos konferencijoje. Šiuo maršrutu per metus numatoma skraidinti iki maždaug 100 tūkst. klientų.

Kauno oro uosto direktorius Kęstutis Cucėnas Eltai teigė, kad bendrovės "Kauno aerouostas" ir "Ryanair" pasirašyta penkerių metų bendradarbiavimo sutartis numato, jog Airijos bendrovė iš Karmėlavos gali suorganizuoti iš viso 6 maršrutus.

Anksčiau "Ryanair" skelbė kasdien organizuosianti skrydžius ne tik iš Kauno į Didžiosios Britanijos sostinę Londoną, bet ir į Frankfurtą (Vokietija) bei Stokholmą (Švedija). Tikriausiai Airijos bendrovė iš Karmėlavos skraidys ir į Ispanijos bei Italijos sostinę.

Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius sakė, kad savivaldybei maršruto į Londoną reklama "Ryanair" interneto tinklalapyje per metus kainuos 105 tūkst. eurų (362,5 tūkst. litų), tiek pat kainuos ir kiti maršrutai.

Vilniaus ir Kauno savivaldybės žadėjo prisidėti prie "Ryanair" atėjimo į Lietuvą kurdamos reikalingą infrastruktūrą - plėsdamos automobilių stovėjimo aikšteles prie Kauno oro uosto bei organizuodamos iš Vilniaus bei Kauno reguliarius viešojo transporto maršrutus į Kauno oro uostą.

"Vilniaus miesto savivaldybė taip pat prisiima dalį įsipareigojimų pinigais už maršruto į Londoną reklamą "Ryanair" interneto tinklalapyje", - Eltai teigė A.Garbaravičius.

"Ryanair" atstovai apie ketinimą pardėti kompanijos veiklą Lietuvoje pareiškė dar 2004-ųjų spalio pradžioje. Teigta, kad veiklą Kauno oro uoste ji pradėtų 2005 metų rugsėjį ir planuojanti pervežti iki 200 tūkst. keleivių per metus.

Dabar pigių skrydžių bendrovės aplenkia Lietuvą, kur yra gana didelė konkurencija - mūsų šalyje skrydžius organizuoja daugiau kaip 10 oro bendrovių.

Pradėjusi pigius skrydžius 1985 metais, "Ryanair" šiuo metu skraidina keleivius į 19 Europos šalių. Pernai įmonė skraidino 24,64 mln. keleivių. Šiemet tikimasi skraidinti daugiau kaip 34 mln. keleivių 220 maršrutų.

Nors "Ryanair" savo lėktuvuose nemaitina keleivių ir bilietus į jos reisus galima įsigyti tik internete, jų siūlomos kainos (skrydžiams į vieną pusę) gerokai mažesnės ir patrauklesnės klientams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją