Šių metų pradžioje trijose Baltijos valstybėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje atlikto tyrimo tikslas – nustatyti 23 populiariausių automobilių markių žinomumą, vertinimą ir įvaizdį. Lietuvoje „TNS Gallup“ apklausė daugiau kaip 500 vairuotojų, turinčių ne senesnius kaip 7 metų amžiaus automobilius, arba per artimiausius 12 mėnesių ketinančių pirkti visiškai naują automobilį.

Pasak „TNS Gallup“ vyr. projektų vadovo Vytenio Išganaičio, Lietuvos vairuotojams labiausiai patinka BMW automobilių dizainas, „Mercedes Benz“ markės transporto priemonės įvertintos kaip techniškai patikimos, o „Volvo“ automobiliai, respondentų nuomone, yra nepralenkiami pagal saugumą.

„Kai kuriems Lietuvos vairuotojams vienas pagrindinių vertinimo kriterijų - nedidelės automobilio eksploatavimo išlaidos. Pagal šį įvaizdžio aspektą lyderiauja „Volkswagen“ markės automobiliai, kurių naudojimo išlaidos, vairuotojų nuomone, yra mažiausios“, - teigė V.Išganaitis. Visgi, pasak jo, nors transporto priemonių kaina yra svarbi, didžiausią įtaką automobilio patrauklumui turi dizainas ir patikimumas.

Remiantis tyrimo duomenimis, Latvijos vairuotojai taip pat kaip ir lietuviai labiausiai vertina „Mercedes Benz“, „Lexus“, BMW, „Audi“ ir „Volvo“ automobilius. Estijos vairuotojų skonis beveik nesiskiria, tačiau prioritetai teikiami kita eiliškumo tvarka: pirmauja „Mercedes Benz“, antroje vietoje – „Audi“, o tolesnes dalijasi BMW, „Lexus“ ir „Volvo“ automobilių markės.

Automobilių markių Lietuvoje patrauklumo lentelė: (1 balas – „labai nepatraukli“, 10 – „labai patraukli“)

MarkėBalas
Mercedes Benz9,1
Lexus8,8
BMW8,5
Audi8,1
Volvo8,1
Toyota7,9
Mitsubishi7,7
Saab7,7
Mazda7,6
Subaru7,6
Peugeot7,5
Volkswagen7,5
Honda7,4
Chrysler7,3
Nissan7,2
Renault6,8
Alfa Romeo6,3
Chevrolet6,3
Citroen6,3
Opel6,1
Ford5,9
Škoda5,7
Suzuki5,7
Hyundai5,5
Seat5,3
Fiat4,9
Kia4,8

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją