“Oho!” - tepasakė muitininkai, kai į Klaipėdos uostą buvo atplukdytas naujas automobilis.

Stebėtis būta ko: naujasis kauniečio verslininko bei Lietuvos bokso federacijos prezidento Rimanto Rutkausko pirkinys - labai įspūdingas. Baltutėlis amerikiečių limuzino klasės perdarytas “Hummer 4” - vienas ilgiausių pasaulyje. 2004 metais pagamintas ir mūsų šalies gatvėmis riedantis prabangus automobilis - net 11,5 metro ilgio.

Važiavo ir JAV dainininkai, ir NBA krepšininkai

“Amerikoje tėra tik 10-15, o Vakarų Europoje - keli tokie automobiliai, - tikino limuzinų nuoma besiverčiantis R.Rutkauskas. - Net Rusijos sostinėje Maskvoje tėra tik 10 metrų ilgio “Hummer”, o perdarytas rusų garsenybės dainininko Filipo Kirkorovo “Hummer-1” - jau “senukas”.

Įspūdingas, be keleivių net pusseptintos tonos sveriantis limuzinas nuvažiavo apie 30000 kilometrų ir atkeliavo iš Mičigano. Pasak “Hummer-4” nuomojusios firmos savininkų, juo važinėjo NBA krepšininkai, dainininkės Vitni Hiuston, Britni Spyrs, žinomi verslininkai, gydytojai, taip pat mergvakarius bei bernvakarius šventę jaunuoliai, studentai.

“Kokia šio “Hummer” kaina? Sutartinė, - šyptelėjo verslininkas bei bokso federacijos prezidentas. - Naujo tokio limuzino kaina - nuo 180 tūkstančių litų. Limuzino priekis ir galas nesiskiria nuo “Hummer-2”, tačiau likusi kėbulo dalis perdaroma pagal specialų užsakymą”.

Gali važiuoti 22 keleiviai

Naujajam pirkiniui, kuris į Lietuvą keliavo beveik 2 mėnesius, Kaune papildomai buvo įrengta išorėje šviečiančių 40 lempučių, norintiesiems atrakcijų viduje - specialus dūmų aparatas.

Keturiais apie 35 centimetrų pločio ratais varomu automobiliu gali važiuoti 22 keleiviai. “Hummer-4” įrengti 8 rūšių šviesos lazeriai, DVD grotuvas, 4 skystų kristalų bei skirtingų dydžių televizoriai, itin geros garso kokybės akustinė JBL aparatūra, du barai.

Važiuodami nelygiu keliu viduje sėdintys keleiviai nepatogumų nejunta: automobilio pakaba dirba nepriekaištingai. Nepaisant svorio ir ilgio, prabangus automobilis gali išvystyti 180 kilometrų per valandą greitį. Automobilyje įrengtas 6 litrų 280 AG galingumo benzininis variklis, kuris naudoja 92 oktaninio skaičiaus benziną. Miesto gatvėmis 100 kilometrų amerikiečių gaminys suryja iki 40 litrų benzino.

“Važiavome per dideles pusnis, net už galvos susigriebėme - minkšta ir gera, jokio diskomforto: tarsi laivu plauktume, - šyptelėjo R.Rutkauskas. - Vairuotojas pripažino, kad šiame limuzine sėdėti daug maloniau nei 11 metrų ilgio “Lincoln Navigator”. Tiesa, 2-3 tonomis už kitus limuzinus sunkesnį “Hummer” vairuoti sunkiau, nes šiek tiek mažesnis ratų sukimosi kampas”.

Jau užsisako vasarai

Vienintelio Baltijos šalyse limuzino nuoma kelis kartus brangesnė nei kitų automobilių: pirma valanda - 400 litų. Tačiau jau dabar klientų netrūksta.

Pirmasis Kaune “Hummer-4” išbandė vienos nekilnojamojo turto agentūros savininkas. Išlipęs jis šypsojosi: “Pasaka!”

Vasarai prabangų limuziną užsisakė jau keli žinomi verslininkai bei sportininkai. Jį išbandė ir studentų kompanija, savo mylimosioms siurprizų pateikė vyrai, o mokytojams - moksleiviai. Jį jau išbandė ir “Eurovizijos nacionalinio konkurso laimėtoja Laura su savo komanda.

Gatvėje pamatę retą limuziną žmonės neslepia susižavėjimo, o vairuotojai patenkina savo smalsumą jo neaplenkdami, bet važiuodami greta. Beje, registruojant įspūdingą mašiną, dėl savo svorio ir keleivių vietų ji buvo prilyginta autobusui.

Lietuvos bokso federacijos prezidentas R.Rutkauskas prabangiuoju “Hummer-4” pažadėjo pavėžinti ir boksininkus.

“O jei jie dar pasieks gerų rezultatų, - šyptelėjo verslininkas, - būtinai “paplukdysiu” prabangiuoju “banginiu”...