Naujasis teisės aktas, kuris yra atsakas į pastaruoju metu įvykusias kelias autobusų katastrofas, būtų taikomas ir turistiniams, ir miesto transporto autobusams. Norint, kad direktyva įsigaliotų, jai dar turi pritarti ES transporto ministrų taryba.

Šia ir kitomis priemonėmis Europos Komisija tikisi iki 2010 metų perpus sumažinti valstybių narių keliuose žūstančių žmonių skaičių. Šiuo metu ES transporto avarijose kasmet žūsta apie 40 tūkst. žmonių. Europos Komisijos teigimu, dabar daugelis keleivių žūsta dėl to, kad avarijų metu iškrenta iš transporto priemonių ir yra jų prispaudžiami.

Siūloma direktyva būtų taikoma ir miesto transporto autobusams, nes šie dažnai važinėja greitkeliais ir kitais pagrindiniais keliais. Teisės aktas paliestų apie 2 mln. ES kasmet pagaminamų naujų autobusų.

Balandžio mėnesį naujoms saugos diržų taisyklėms pritarė Europos Parlamentas ir Ministrų Taryba. Pagal naujuosius reikalavimus, kuriuos valstybės narės turi priimti iki 2006 metų gegužės, saugos diržais prisisegti privalės visų transporto priemonių keleiviai, o mažesni nei trejų metų amžiaus vaikai turės būti vežami specialiose sėdynėse. Europos Komisijos duomenimis, kas antra žūtis ES keliuose yra susijusi su neprisegtu saugos diržu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją