Troleibusų ir autobusų bilietai Vilniuje brango jau nuo praėjusių metų gruodžio 1 d.

Dar kartą branginti bilietus norėjo dar Juozo Imbraso vadovaujama miesto taryba, tačiau nespėjo priimti sprendimo.

„Sprendimai buvo vilkinami daugiau nei pusantrų metų, ten yra bogai, galime iš viso neužtikrinti keleivių pervežimo, todėl šiandien truputį pakelsime (bilietų kainas – DELFI) ir jau rytoj bus desantas į įmones, patikrinsime visas veiklas, efektyvumą, maršrutus. Tikimės, kad daugiau kainų kelti nereikės“, - žurnalistams sakė naujasis miesto meras Vilius Navickas.

„Siūlome patvirtinti 2 litų bilieto kainą su sąlyga, kad dirbs darbo grupė, pasiūlys kaip optimizuoti įmonių veiklą ir prie šio klausimo grįšime po trijų mėnesių“, - ragino balsuoti mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

Opozicijos atstovai ragino tarybą atidėti didesnių bilietų kainų įsigaliojimą bent iki šildymo sezono pabaigos.

DELFI primena, jog Vilniaus miesto savivaldybės taryba nuo gruodžio 1 d. buvo nustačiusi 50-60 proc. didesnes autobusų ir troleibusų bilietų kainas. Vienkartinio bilieto kaina, pagal šį sprendimą, pakilo iki 1,80 Lt.

Painiava dėl lengvatų

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, ketvirtadienį pakėlusi bazinę transporto bilieto kainą iki 2 litų, o ne 2,10 lito, kaip buvo numatyta pirminiame projekte, sukėlė painiavą dėl visų kitų bilietų kainų: liko neaišku, kiek tiksliai kovo mėnesį kainuos vairuotojų parduodami bilietai, lengvatiniai bilietai studentams ir pensininkams, nuolatiniai bilietai.

R. Adomavičius žurnalistus patikino, kad dėl šių bilietų kainų taryba nepadidino. „Taip, taryba pabrangino tik bilietus, parduodamus kioskuose, kitų bilietų kainos liko nepakitusios. Toks buvo priimtas kompromisas. Transporto parkai dėl to negaus planuotų 7 mln. litų, tačiau mes ieškosime kitų rezervų“, - aiškino mero pavaduotojas.

Tačiau kiti tarybos nariai žurnalistams aiškino, kad visų kitų bilietų kainos turės būti perskaičiuotos vadovaujantis įstatymais, kurie reglamentuoja nuolaidų dydį: pensininkams 80 proc., studentams 50 proc. bazinės bilietų kainos.

Laukiama, kad savivaldybės administracija iki kovo mėnesio perskaičiuos ir paskelbs tikslias visų miesto transporto bilietų kainas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją