Numatoma, kad Paryžiaus regionui gali smogti iki 100 kilometrų per valandą uraganiniai vėjai, todėl pareigūnai sostinės oro uostus uždarė nuo pirmadienio 20 val. vietos (21 val. val. Lietuvos) laiku iki antradienio 10 val. (11 val.).

Šiam laikotarpiui buvo atšaukti visi skydžiai dviejuose pagrindiniuose Paryžiaus oro uostuose - Charles'io de Gaulle'io ir Orli, o keleivių paprašyta į juos neatvykti.

Charles'o de Gaulle'o oro uostas yra vienas iš judriausių Europoje.

"Apmaudu, nes rytoj aš dirbu, tačiau taip pasielgta dėl saugumo priežasčių", - sakė 57 metų Jeanas-Pierre'as Niros, oro bendrovės "Air France" keleivis, kuris pirmadienį tikėjosi išsikristi iš Charles'io de Gaulle'io oro uosto ir grįžti į pietinį miestą Nicą.

"Air France" nurodė rezervavusi savo keleiviams 2 000 viešbučio kambarių netoli Charles'o de Gaulle'o oro uosto, tačiau oro uosto pareigūnai sakė, kad apie 100 žmonių naktį praleido keleivių salėse.

Nanto, Bresto ir Renė regioniniai oro uostai nebuvo uždaryti, tačiau buvo atšaukta keletas skrydžių.

Ši audra įsisiautėjo praėjus dviem savaitėms nuo vėtrų, kurios Prancūzijos pietvakarių regione nusinešė 11 gyvybių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją