TVOU skelbia, kad oro vežėjas nuo rugpjūčio neatsiskaito už suteiktas paslaugas ir yra skolingas maždaug 20 mln. Lt.

„Jeigu AB „flyLAL-Lithuanian Airlines" ir toliau piktybiškai nevykdys tarpusavio su Vilniaus oro uostu sutartimis nustatytų įsipareigojimų, nuo 2009 m. sausio 1 d. VĮ Tarptautinis Vilniaus oro uostas neteiks šiai aviakompanijai jokių paslaugų", - rašoma oro uosto pranešime.

Tuo tarpu „flyLAL" susilaiko nuo platesnių komentarų apie susidariusią situaciją.

„Mes gavome Vilniaus oro uosto pasiūlymą atsiskaitinėti avansu, bandome derinti sąlygas", - DELFI sakė bendrovės direktorius Vytautas Kaikaris.

V. Kaikario teigimu, šiuo metu yra derinama sutartis su Tarptautiniu Vilniaus oro uostu dėl tolesnio paslaugų teikimo, ir pricipinės nuostatos jau yra suderintos.

„Mums labai svarbu užtikrinti keleiviams galimybę keliauti, ypač dabar, šventiniu laikotarpiu, ir mes dedame visas pastangas šiam įsipareigojimui įvykdyti “, - sakė jis.

„flyLAL” yra vienas didžiausių Vilniaus oro uosto klientų.

Svarbiausia – keleivių interesai

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pirmadienio spaudos konferencijoje negalėjo pasakyti, ar oro uosto sutartis su „flyLAL" bus pratęsta, tačiau pabrėžė, kad ministerija gali padaryti įtaką valstybei priklausančio oro uosto sprendimams.

„Ministerijos principinė nuostata yra užtikrinti, kad bilietai, kurie yra jau parduoti, būtų realizuoti ir už juos būtų suteiktos paslaugos. (...) Jeigu yra įsipareigojimas iki kažkurios sausio dienos parskraidinti keleivius, tai oro uostas sausio 1 dieną tikrai neturėtų nutraukti sutarties, nes mums svarbiausia yra žmonių interesai, o dėl vienos ar dviejų savaičių TVOU interesai labai nenukentės", – sakė ministras.

DELFI primena, kad Susisiekimo ministerija atsisakė bendrovės akcininkų siūlymo už 1 Lt perimti 51 proc. „flyLAL" akcijų. Šiuo metu oro vežėjas turi beveik 90 mln. Lt skolų ir nevaldo jokio ilgalaikio turto.

„flyLAL" priklauso bendrovėms „ŽIA valda", „Sanitex" ir „Indeco".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją