„Ką mes buvome numatę biudžete - 105 mln. litų, jau baigiame atiduoti (autobusų ir troleibusų parkams - DELFI), nors metai dar nesibaigė“, - trečiadienį sakė J. Imbrasas.

Paklaustas, kada galima tikėtis bilietų brangimo, meras negalėjo tiksliai atsakyti. „Jeigu bus aišku, kiek pinigų mes dedame į biudžetą, bus paprasčiau priimi sprendimą“, - aiškino J. Imbrasas, įsitikinęs, kad naujas bilietų kainas reikėtų nustatyti nuo kitų metų, kai bus priimtas 2009 m. savivaldybės biudžetas ir jame numatytos dotacijos vežėjams.

Tačiau, DELFI žiniomis, savivaldybė jau pradėjo skaičiuoti, kokios turėtų būti naujos bilietų kainos. Miesto ūkio departamentui kartu su SĮ „Susisiekimo paslaugos“ iki lapkričio 5 d. pavesta paruošti tarybos sprendimo projektą dėl viešojo transporto bilietų kainų peržiūrėjimo.

DELFI primena, jog tarybos sprendimo projektą dėl bilietų kainų dar vasarą buvo pateikusi opozicija. Taryba pirmu balsavimu pritarė, kad vienkartinis bilietas brangtų iki 1,80 Lt, mėnesinis - iki 70 Lt, o vardinis mėnesinis bilietas, suteikiantis teisę važiuoti troleibusais ir autobusais kainuotų 100 Lt.

Tačiau meras tokią opozicijos iniciatyvą vadino priešrinkiminiu triuku ir antrą kartą tarybai šis klausimas nebuvo teikiamas.

Šiuo metu vienkartinis bilietas kainuoja 1,10 Lt, vardiniai mėnesiniai bilietai - 40 Lt, o mėnesiniai bilietai keliauti ir autobusais, ir troleibusais - 60 Lt.

Savivaldybės teigimu, paskutinį kartą bilietų kainos mieste buvo peržiūrėtos 2005 m. Nuo to laiko skola vežėjams išaugo dvigubai - nuo 35 mln. Lt iki 66 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją