Notoje nurodoma, kad tokie veiksmai neskatina šalių ekonominio bendradarbiavimo, o Lietuva pasirodo kaip negerbianti užsienio investuotojų šalis.

Premjeras Gediminas Kirkilas trečiadienį sakė nemanantis, kad tai pakenks Lietuvos ir Latvijos diplomatiniams santykiams. „Teismai Lietuvoje yra nepriklausomi, priima savo sprendimus. (..) Teismai yra teismai, ir Latvijoje teismai, ir Lietuvoje teismai, jie priima sprendimus nepriklausimai nuo Vyriausybių“, - teigė G. Kirkilas.

DELFI primena, kad antradienį buvo pranešta, jog Lietuvos oro vežėjo „flyLAL-Lithuanian Airlines" („flyLAL") prašymu areštuota 199,83 mln. Lt Latvijos skrydžių bendrovės „airBaltic" filialo Lietuvoje ir Rygos oro uosto turto.

Tokį sprendimą dėl laikinųjų priemonių taikymo priėmė Vilniaus apygardos teismas, gavęs „flyLAL" ieškinį dėl esą nesąžiningos konkurencijos Rygos oro uoste, nes esą „airBaltic" jame gauna iki 80 proc. dydžio nuolaidas.

52,6 proc. „airBaltic" akcijų valdo Latvijos Vyriausybė. Jai taip pat priklauso ir Rygos oro uostas. Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS valdo likusį 47,2 proc. „airBaltic” akcijų paketą, bet bendrovė planuoja jį parduoti.

Per pirmąjį šių metų pusmetį „airBaltic" patyrė 38,7 mln. Lt (7,88 mln. latų) nuostolį. Esą nuostoliai atsirado dėl investicijų į naujus maršrutus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją