Tėvynės sąjungos atstovo Rimanto Dagio vadovaujama Seimo Antikorupcijos komisija ketvirtadienį kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl Vilniaus savivaldybės organizuoto vakarinio aplinkelio pirmo etapo statybos darbų viešojo pirkimo konkurso sąlygų.

Jose konkurso dalyviams numatytas 94 mln. Lt vidutinės metinės bendrosios apyvartos reikalavimas bei privalomas sutarčių, kurių vertė ne mažesnė kaip 87,8 mln. litų, susisiekimo komunikacijų statybos objektuose vykdymas.

„Atsižvelgiant į tai, kad tokiais reikalavimais galimai siekiant eliminuoti kitus galimus konkurso dalyvius sudarytos sąlygos konkurse dalyvauti ir jį laimėti vienam dalyviui, Antikorupcijos komisija Viešųjų pirkimų tarnybos paprašė ištirti, ar nebuvo konkurso sąlygos pritaikytos vienai bendrovei“, - teigia R. Dagys.

Konkurso sąlygos anksčiau šią savaitę užkliuvo ir sostinės savivaldybės opozicijos atstovams iš Liberalų ir centro frakcijos, kuriems savo ruožtu pasiskundė pietinį aplinkkelį statančios bendrovės „Fegda“ direktorius Arvydas Gribulis: pagal savivaldybės sukurptas konkurso sąlygas „Fegda“ nebeatitinka kvalifikacijos reikalavimų, todėl panašu, kad statyti vakarinį aplinkelį greičiausiai bus patikėta bendrovei „Panevėžio keliai“.

„Viešo konkurso sąlygas rengėme atsižvelgdami į Vyriausybės nutarimu patvirtintas rekomendacijas, kuriose nurodyta, kokios turi būti dalyvaujančių įmonių apyvartos. Konkuras yra atviras, jame gali dalyvauti visos Europos Sąjungos bendrovės”, - DELFI ketvirtadienį aiškino savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Jis pabrėžė, kad vakarinio aplinkelio pirmo etapo statybos darbų viešojo pirkimo konkursas tebevyksta, vokai su dalyvių pasiūlymais dar nėra atplėšti.

„Mes dar net nežinome, kokios kompanijos dalyvauja. Suprantama, užsakymas didelis, todėl ir konkurencija didelė, tačiau apmaudu, kad į kompanijų kovą įsitraukia politikai“, - sakė G. Paluckas.

Vilniaus miesto vakarinis aplinkelis prasidės nuo Oslo ir Erfurto gatvių sankirtos (Lazdynų tilto) ir tęsis iki Ukmergės gatvės Pašilaičiuose. Aplinkelio ilgis – apie 9,5 km. Anksčiau skaičiuota, kad jo kaina sieks 390,5 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją