Kaip žurnalistams antradienį sakė SĮ “Susisiekimo paslaugos” direktorius Vaidotas Antanavičius, Vilniuje mėnesinius viešojo transporto bilietus perka apie 150 tūkst. keleivių.

Iš jų apie 15 proc. iki šiol neturi pernai pradėtų platinti elektroninių bilietų.

Juos galima įsigyti ir papildyti spaudos kioskuose, o nuo rugpjūčio tai bus galima padaryti ir internetu.

Kol kas korteles galima pildyti tik mėnesiniais bilietais, tačiau įmonė žada nuo rugpjūčio vidurio keleiviams suteikti galimybę elektroninio bilieto kortelę papildyti ir 1, 3 ar 10 dienų bilietais.

Planuojama, kad dar šiemet Vilniuje atsiras elektroniniai vienkartiniai viešojo transporto bilietai, o popieriniai išliks dar apie metus.

Kai autobusuose ir troleibusuose bus įrengti specialūs prietaisai bilietams pasitikrinti, elektroninius mėnesinius bilietus žadama „atrišti“ nuo kalendoriaus: korteles bus galima pasipildyti bet kurią mėnesio dieną.

V. Antanavičius žurnalistams pripažino, kad įdiegus mieste elektroninius bilietus iš pradžių būta nesusipratimų ir keleivių skundų.

Tačiau jis patikino, kad dabar jau visi „Susisiekimo paslaugų“ kontrolieriai moka naudotis bilietų tikrinimo aparatais, todėl problemų esą nekyla.

„Žmogus turi suprasti naujoves ir išmokti jomis naudotis. Gerai, kad bankai ir mobilaus ryšio operatoriai jau įpratino žmones prie įvairių kortelių“, - sakė V. Antanavičius.

Jis pastebėjo, kad Klaipėdoje popierinių mėnesinių bilietų atsisakyta jau prieš metus.

„Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas“ - tai Europos Sąjungos (ES) Regioninės plėtros fondo dalinai finansuojamas projektas, kurį inicijavo Vilniaus miesto savivaldybė. Jis vykdomas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Projekto vertė – 19,3 mln. litų, iš jų ES parama – 14 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją