Šiam projektui įgyvendinti suteikta 17,38 mln. litų Europos regioninės plėtros fondo (ERPF) parama, 5,79 mln. litų skirta iš valstybės biudžeto. Projektas įgyvendintas per 16 mėnesių.

Geležinio Vilko gatvės tęsinys – antrasis iš trijų sostinės transporto projektų, kuriems 2004–2006 metų laikotarpiu buvo suteikta ERPF parama. Pirmasis projektas – Vilniaus senamiesčio pietinis aplinkkelis. Bendra jo vertė siekė 21,8 mln. litų, aplinkkelio tiesimo darbai baigti 2006 metų rugsėjį.

Iki šių metų rugpjūčio numatoma baigti ir trečiąjį projektą – daugiau kaip 33 mln. litų vertės Dariaus ir Girėno gatvės viaduko per geležinkelį rekonstrukciją.

Minėti ES paramos projektai sostinėje pagerins eismo sąlygas, padės mažinti avaringumą ir neigiamą transporto poveikį aplinkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją