„Mes labai stengsimės tai padaryti šiemet. (...) Dar šiais metais traukinukas turėtų pajudėti", – DELFI paklausta apie maršruto pradžią sakė Susisiekimo ministerijos sekretorė Liudmila Zumerienė, penktadienį surengusi pasitarimą šiuo klausimu.

Jos teigimu, norint pradėti vežti keleivius reikia įrengti specialią keleiviams reikalingą infrastruktūrą, nes geležinkelio bėgiai šiuo metu jau ir taip jungia Geležinkelio stotį ir TVOU.

„Pati linija yra, ja jau ir dabar važiuoja traukiniai, tačiau reikia padaryti keleivių peroną, stoginę, bilietų automatą ir praėjimą nuo traukinio iki oro uosto", – po pasitarimo sakė L. Zumerienė.

Tikimasi, kad paleidus keleivinį traukinį tarp Vilniaus ir Kirtimų geležinkelio stočių pro oro uostą dažnai kursuojantys keleiviniai traukiniai būtų patogūs ne tik oro uosto keleiviams, bet ir jo darbuotojams, taip pat Kirtimų gyventojams, netoliese esančių sodų šeimininkams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją