Labiausiai – nuo 1 iki 1,5 lito – brangs vienkartiniai miesto maršrutinių autobusų bilietai.

Pačiuose autobusuose jie bus parduodami po 2 litus. Terminuoti bilietai turėtų pabrangti apie 9 proc.

Kadangi jie papildomi nuo mėnesio vidurio, jau šiandien papildymas balandžiui kainuos brangiau.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis žadėjo, kad vienkartiniai bilietai anksčiau laiko brangiau pardavinėjami nebus.

Iki pat kovo 31 dienos jų bus galima įsigyti už seną kainą: kioskuose – po litą, o įstaigoje „Klaipėdos keleivinis transportas“ – po 80 centų.

Šie bilietai, oficialiai pabranginus keliones viešuoju miesto transportu, galios neribotą laiką.Kol kas brangesniųjų vienkartinių bilietų dar apskritai nėra pagaminta. Juos Vilniaus spaustuvė „Gracija“ žada išspausdinti tik kitą savaitę.

G.Neniškis spėjo, kad šiemet, kaip ir užpernai, kai taip pat buvo pabranginti viešojo transporto bilietai, žmonės skubės įsigyti kuo daugiau pigesniųjų. Prieš dvejus metus irgi buvo leista senomis kainomis įsigytus vienkartinius autobusų bilietus naudoti neribotą laiką ir po pabrangimo. G.Neniškis prisiminė, kad tada daugiausiai pigesnių bilietų buvo išpirkta likus savaitei iki pabrangimo. „Klaipėdos keleivinio transporto“ patalpose tuo metu jų buvo parduota dvigubai daugiau negu įprastai.

Informacijos, ar dar tebėra žmonių, kurie naudojasi prieš dvejus metus įsigytais pigesniais autobusų bilietais, nėra.

Pasidomėjus, kodėl senaisiais autobusų bilietais bus leidžiama naudotis neribotą laiką ir po pabrangimo, G.Neniškis aiškino, kad taip bus daug pigiau, negu keisti šiuos bilietus naujais.