„Mes siūlome Vilniuje surengti visuotinę vilniečių apklausą ir pasiklausti gyventojų, kokios strateginės viešojo transporto priemonės plėtrai jie pritartų. Gal vilniečiai norės metro, o gal tramvajaus, gali norėti ir autobusų, gal dar gondolų ar kitokių egzotinių gudrybių bus prigalvota.

Kad ir ką nuspręstų gyventojai – tebūnie, viską turime priimti domėn, juk iš jų pinigų tai bus finansuojama ir kuriama,“ – teigė Vilniaus konservatorių lyderis.

Kiek galėtų kainuoti toks referendumas, K. Masiulis teigė nepaskaičiavęs.

Tačiau, jo teigimu, toks referendumas galėtų įvykti kartu su šių metų spalį vyksiančiais rinkimais į Seimą. Prieš jį kiekvienas vilnietis į savo pašto dėžutę gautų išsamią informaciją, kuri turėtų padėti jam priimti sprendimą, kaip balsuoti apklausoje.

K. Masiulio teigimu, transporto spūstis vilniečiai laiko didžiausia miesto problema, taip mano 55 proc. miestiečių. Susisiekimo ministerijos duomenimis, nuostoliai jose per metus siekia 1,5 mlrd. litų, iš jų 600 mln. litų – dėl papildomai sudeginto kuro, ir 900 mln. litų – dėl žmonių sugaišto laiko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją