„OneCAT“ automobilyje tilps penki žmonės, o jis bus gaminamas iš stiklo pluošto ir svers apie 350 kilogramų. Šio automobilio kaina turėtų būti kiek didesnė nei 5 tūkst. JAV dolerių. Automobilį varys anglies pluošto talpoje saugomas suspaustas oras.

Talpas oru galima papildyti kompresoriumi ir tai užtrunka tik tris minutes – daug greičiau nei įkrauti automobilio akumuliatorių.

Be to, automobilį galima pajungti prie elektros lizdo ir keturias valandas krauti. Vėliau oro papildymo funkciją automatiškai atliks automobilyje esantis kompresorius.

Ilgose kelionėse degantis kuras galėtų sustiprinti suspausto oro, varančio stūmoklius, efektyvumą. Degantis kuras įkaitintų orą ir taip padidintų spaudimą stūmokliams. Kurą sudarytų įvairūs degieji skysčiai.

Kūrėjai teigia, kad ilgose kelionėse šis automobilis prilygtų automobiliui, su vienu galonu degalų nuvažiuojančiam 120 mylių (arba maždaug 1,96 l/100 km). Važinėjant mieste šis rodiklis būtų dar geresnis. „Pirmi pirkėjai būtų žmonės, kuriems rūpi aplinka, - teigia prancūzas išradėjas Guy Negre. – Automobilis taip pat turi būti ekonomiškas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)