Tiek moterys, tiek gėjai yra linkę pasikliauti kelio ženklais ir lėčiau suvokia erdvinę informaciją.

Kompiuteriniame teste dalyvavo 140 savanorių. Testas parodė, kad gėjai, lesbietės ir heteroseksualios moterys orientavosi panašiai bei dalijosi tomis pačiomis silpnybėmis. Rezultatai patvirtina anksčiau atliktus tyrimus ir sustiprina stereotipą, jog moterys – prastesnės vairuotojos.

Nors moterys geriau atliko testus, kuriuose reikėjo įsiminti objektų vietas, vyrai visada geriau pasirodydavo užduotyse, reikalaujančiose orientacijos ir paslėptų objektų radimo.

Tyrimų grupė, vadovaujama Qazi Rahmano, naudojo dviejų labiausiai paplitusių erdvinio mokymo ir atminties testų virtualios tikrovės simuliacijas.

Pirmojo testo metu savanoriai turėjo plaukti povandeniniu labirintu ir rasti paslėptą pakylą. Antrojo testo metu jiems reikėjo tyrinėti iš susijungimo taško išsišakojančias spindulines tieses, kuriose buvo paslėptas „apdovanojimas“.

Q. Rahmanas pridėjo, kad panašūs spindulinių tiesių testo rezultatai tarp gėjų ir heteroseksualių vyrų rodo, kad seksualinių grupių pasidalijimas nebuvo toks aiškus.

„Atrodo, kad gėjų rezultatai yra „mišrūs“ – dalį užduočių jie atlieka kaip vyrai, dalį kaip moterys“, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją