Dėl silpno vėjo po Vilnių skraidęs oro balionas buvo priverstas nutūpti Geležinio Vilko, Konstitucijos pr. ir Saltoniškių g. esančiame transporto žiede. Ant žalios vejos nutūpusiam oro balionui vos pavyko nenusiristi nuo kalno į judrią Geležinio Vilko gatvę. Tik įsitikinęs, kad oro balionui pavyko nutūpti, oreivis iš baliono išleido skraidžiusius keleivius.

Judriame transporto žiede eismas nebuvo sutrikdytas, tačiau ne vienas vairuotojas ir praeiviai stabtelėjo pasižiūrėti, ar oreiviui pavyks sėkmingai nutupdyti oro balioną. Buvo baiminamasi, kad balionas gali užkliudyti elektros ir troleibusų laidus.



Skrydį organizavusio Oreivystės centro darbuotojai sako, kad pirmadienio vakarą „nieko pavojingo nenutiko", tačiau pripažino, kad balionas buvo priverstas nutūpti „netradicinėje vietoje". Esą transporto žiede oreiviui teko nutūpti dėl silpno vėjo.

„Balionas nutūpė, viskas gerai baigėsi, niekam žala nebuvo padaryta", - DELFI tikino Oreivystės centro atstovas.

Vilnius yra viena iš nedaugelio Europos sostinių, kur galimi skrydžiai oro balionais. Daugelyje kitų Europos sostinių dėl intensyvaus oro uostų darbo ir miestų specifikos skrydžiai oro balionais vyksta tik priemiesčiuose. Todėl skrydžiai Vilniuje ypač vilioja užsienio oreivius ir turistus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją