Kaip teigiama įmonės pranešime, iki šiol miesto autobusų eismo kontrolei užtikrinti buvo naudojamas prieš 30 metų mieste įdiegtas indukcinis telefoninis pasikalbėjimo ryšys. Mieste buvo įrengta 11 tokių punktų, kuriuose vairuotojai sustodavo ir susisiekdavo su dispečeriu.

Panevėžiečiai miesto maršrutiniuose autobusuose taip pat įdiegė priemones, padėsiančias akliesiems ir silpnaregiams sužinoti maršruto numerį bei pavadinimą.

200 aklųjų ir silpnaregių mieste išdalinti distanciniai pulteliai, kuriuos paspaudus iš autobuso išorėje įmontuotų garsiakalbių pagalba pasigirsta įrašas nurodantis maršruto numerį ir pavadinimą.

Šios įrangos įdiegimas Panevėžio autobusų parkui nekainavo, projektą finansavo Lietuvos Respublikos neįgaliųjų reikalų departamentas, pagal VŠĮ Panevėžio – Utenos apskričių aklųjų ir silpnaregių tarybos parengtą 30 tūkst. Lt. investicinį projektą.

„Miesto autobusų parkas atlieka socialinę funkciją, todėl stengiamės, kad mūsų paslaugomis galėtų pasinaudoti ir įvairią negalią turintys gyventojai. Todėl eksperimento tvarka įdiegėme dar vieną naujovę, kuri palengvins keliones miesto maršrutiniais autobusais akliesiems ir silpnaregiams“ – sakė UAB „Panevėžio autobusų parkas“ generalinis direktorius Rimantas Petukauskas.

Naujovė įdiegta 7, 11, 11A ir 16 maršruto autobusuose atsižvelgiant į aklųjų ir silpnaregių gyvenamąją bei darbo vietą. Pastaruoju metu vien tik Beržų gatvėje gyvena 144 aklieji ir silpnaregiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją