Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad važiuojant motorine transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti. LPEPT pareigūnai žada ypatingą dėmesį atkreipti į tai, ar Kelių eismo taisyklių reikalavimo laikosi ne tik vairuotojai, bet ir keleiviai – ypač važiuojantieji galinėse sėdynėse.

Vykdomos priemonės metu tiek vairuotojams, tiek ir keleiviams, pažeidusiems šį Kelių eismo taisyklių reikalavimą, administracinio poveikio priemonės nebus taikomos – jie bus įspėti. Be to, LPEPT pareigūnai eismo dalyviams dalins prevencinio pobūdžio lankstinukus, numatyti ir kiti netikėti "siurprizai". LPEPT primena, kad vadovaujantis šiuo metu galiojančiu Administracinių teisės pažeidimų kodeksu, naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimas užtraukia baudą nuo 25 iki 50 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją