Nuo 2007 m. sausio 1 d. mopedų vairuotojams privalės turėti vairuotojo pažymėjimą, transporto priemonės registravimo ir valstybinės techninės apžiūros bei draudimo dokumentus.

Keliuose su žvyro danga bus galima važiuoti ne didesniu kaip 70 km/h greičiu, o lengviesiems automobiliams greitkeliuose (greitkelio reikalavimus atitinka kelio A1 ruožas Vilnius - Kaunas) nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 1 d. bus galima važiuoti ne didesniu kaip 110 km/h greičiu, o nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 1 d. – ne didesniu kaip 100 km/h greičiu.

Nemažai pakeitimų numatyta siekiant pagerinti pėsčiųjų saugą keliuose. Tamsiu paros metu kelyje priverstinai sustojęs motorinės transporto priemonės vairuotojas, išlipdamas iš jos, turės vilkėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prisisegęs prie drabužių atšvaitą. Ši Kelių eismo taisyklių nuostata įsigalios nuo 2007 m. sausio 1 d.

Kelių eismo taisyklių pakeitimuose numatyta naudoti keletą naujų ženklų: „Greitkelis“, „Greitkelio pabaiga“, „Lietuvos Respublika“, „Autobusų stotis“, „Geležinkelio stotis“, „Transporto priemonių keltas“. Be to patikslintas kai kurių kelio ženklų išdėstymas.

Pritarta ir kitiems taisyklių pakeitimams, kurie yra susiję su saugaus eismo gerinimu automobilių keliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją