Šį miestelį stato bendrovė "Beržolė", su kuria siejamas įtakingas miesto Tarybos narys liberalcentristas, mero Arvydo Garbaravičiaus buvęs klasės draugas Arvydas Žilevičius, rašo dienraštis "Kauno diena".

"Jeigu pasitvirtins įtarimai, kad iš direkcijos gautos lėšos panaudotos ne pagal paskirtį, Kaunui kitais metais galime atitinkamai sumažinti skiriamų pinigų kiekį. Manau, kad šį klausimą reikės svarstyti aukščiausiu lygiu kartu su Susisiekimo ministerijos atstovais", - sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jaraminas.

Vidaus audito skyrius dar kovą pateikė ataskaitą, kad Fredos miestelyje iš direkcijos gautos lėšos gali būti naudojamos netinkamai.

"Nėra projekto, todėl negalime nustatyti, kur privati valda, o kur valstybinė teritorija. Būtent dėl to negalime teigti, kad lėšos panaudotos pagal paskirtį. Už valdiškus pinigus nutiestos ne tik gatvės ir šaligatviai. Radome teritorijų, kur trinkelės išklotos iki pat garažo vartų", - teigė Kauno savivaldybės Vidaus audito skyriaus vedėja Stasė Rožukienė.

Kauno politikai prieš keletą metų priėmė sprendimą, kad iš bendrovės "Beržolė" būtų išpirktos gatvės, šaligatviai. Jau tuomet būta kalbų, kad tik A.Žilevičiaus įtaka padėjo įvykdyti tokį sandorį.

Kauno savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Ramūnas Noreika negalėjo paaiškinti, kodėl Kauno miesto savivaldybės administracija iš privačių verslininkų įsigijo nesutvarkytas Fredos miestelio gatves ir skubiai šiems darbams numatė skirti 2,6 mln. litų.

"Tai jau klausimas ne man. Taip nutarė miesto Taryba. Gal tai buvo pirmas kartas? Nežinau, ar iki tol miestas išpirkinėjo gatves", - sakė R.Noreika.

Kauno meras A.Garbaravičius neigė, kad proteguoja buvusio klasės draugo ir partijos kolegos A.Žilevičiaus verslą.

"Su A.Žilevičiumi manęs nesieja joks bendras verslas. Jam tai puiki reklama. Visus bandote įtikinti, kad jis atstovauja Kaunui. Dar kartą pakartosiu: su A.Žilevičiumi neturiu bendrų reikalų", - sakė A.Garbaravičius.

Dėl susidariusios situacijos meras kaltę buvo linkęs versti Savivaldybės administracijai. Tuo tarpu kitus politikus stebina, kad valdininkai nesugeba pasirūpinti duobėtomis miesto gatvėmis, tačiau dosniai skiria pinigų prestižinio kvartalo aplinkai tvarkyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją