L.Andrikienė apgailestavo, kad Baltarusijos žmonės mažai žino apie tai, kad jų padėtis, jų gyvenimas rūpi tiek Lietuvai, tiek visai Europos Sąjungai. Parlamentarė pastebėjo, kad Europos Parlamento, kitų demokratinių pasaulio institucijų bei lyderių pasisakymai šia tema, jei ir pasiekia Baltarusiją, tai gerokai iškraipyti, pateikiami Baltarusijos piliečiams kaip pasaulinio kapitalizmo noras, bandymai diktuoti baltarusiams, kaip jiems reikia gyventi.

"Mes turime pa siekti, kad objektyvi informacija pasiektų Baltarusijos piliečius jiems įprastais kanalais. Siūlau tvirtinant ES biudžetą rasti lėšų transliuoti radijo, galbūt ir televizijos laidas baltarusių ir rusų kalbomis, kurias galima būtų rengti kartu su baltarusių žurnalistais ir transliuoti jas iš kaimyninių šalių - Lietuvos, Lenkijos" - teigė L.Andrikienė.

Pasak L.Andrikienės, tokios lėšos ES nenuskurdintų, tačiau būtų efektyvesnis pilietinių, demokratinių iniciatyvų ir tradicijų stiprinimo būdas, nei siųsti ES delegacijas stebėti rinkimus, atlikti monitoringą ar fiksuoti situaciją de facto.

L.Andrikienė yra didžiausios Europos Parlamento frakcijos - Europos liaudies partijos - Europos demokratų grupės narė, vienijančios 268 konservatorių ir krikščionių demokratų atstovus.