Trečiadienio posėdyje ministrų kabinetas nusprendė, kad kompensacijos galėtų tikėtis tos šeimos, kurių pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamo dydžio. Šiuo metu tai būtų 525 Lt.

„Mes skaičiuojame, kad vidutinė tokio priedėlio kaina gali sudaryti 150-200 Lt. Kompensuoti ketiname visą priedėlio kainą“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Jis siūlė gyventojams, dabar perkantiems televizorius, pasidomėti, ar jis gali priimti skaitmeninį signalą. Tokiu atveju jiems nereikės pirkti specialaus priedėlio.

Kartu ministras atkreipė dėmesį, kad vieną kartą nusipirkus priedėlį, gyventojai be papildomo mokesčio galės žiūrėti bent 15 nemokamų televizijos kanalų.

Pagal Europos Sąjungos direktyvas Lietuva yra įsipareigojusi spalio 29 d. išjungti analoginio signalo siuntimą ir pereiti prie skaitmeninės televizijos. Kompensacijas planuojama pradėti mokėti likus pusmečiui iki šios datos ir dar tris mėnesius po jos.

Susisiekimo ministerija ketina sudaryti dvišales sutartis su savivaldybėmis, kurios bus atsakingos už kompensacijų skyrimą jų teritorijoje gyvenantiems asmenims.

Norintieji gauti kompensaciją, turės pateikti prašymą dėl išlaidų kompensavimo ir skaitmeninės TV priedėlio pirkimą patvirtinančius dokumentus bei duomenis apie gaunamas pajamas.

Jei dėl kompensavimo besikreipiantys asmenys jau yra pateikę pažymas socialinei pašalpai gauti ir ją gauna, papildomai duomenys apie gaunamas pajamas nebebus reikalaujami.

Skaičiuojama, kad šioms kompensacijoms prireiks apie 34 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją