Kaip šeštadienį rašo dienraštis "Vilniaus diena", Visuomenės informavimo įstatymo landą, kuria pasinaudodamas "Snoras" tampa didžiausiu "Lietuvos ryto" akcininku, ėmė tvarkyti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas konservatorius Arvydas Anušauskas.

Jo teikiamose įstatymo pataisose gerokai susiaurinamos ne tik bankų, bet ir valstybinių institucijų bei politinių partijų galimybės lįsti į žiniasklaidos verslą.

Dabar galiojančioje įstatymo redakcijoje nurodoma, kad žiniasklaidos priemonių akcininkais negali būti valstybės ar savivaldybių institucijos, politinės partijos ir bankai. Tačiau jeigu kas nors iš minėtų subjektų įsteigia antrinę bendrovę, kuri vėliau įsilieja į žiniasklaidos rinką, įstatymas to nebedraudžia.

DELFI primena, kad liepą banko „Snoras" antrinė įmonė „Snoro Media Investicijos" į žiniasklaidos grupę „Lietuvos rytas" investavo 20 mln. Lt.

Antrinė „Snoro“ įmonė nupirko naujai leidžiamą UAB „Lietuvos rytas" akcijų emisiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją