Daliai neetatinių darbuotojų autorinis atlyginimas už sausį bus išmokėtas tik kovą.

LRT darbuotojai sausio mėnesio atlygį gavo vėliau nei įprasta. A. Siaurusevičius aiškina, kad darbuotojų atlyginimai už sausį nevėlavo - pasikeitė tik algų mokėjimo grafikas.

Tai, pasak jo, atsitiko dėl naujų mokesčių pasikeistus skaičiavimams. „O šiaip padėtis rimta kaip ir visur. Mes galvojome, kaip išgyventi šiuo nelengvu metu, kol kas sprendimų randame ir manome, kad išgyvensime“, - DELFI kalbėjo LRT vadovas.

Pasak jo, darbuotojams sunkmetis atsiliepia įvairiai - mažinami laidų biudžetai, kai kur mažėja dirbančiųjų atlygis. A. Siaurusevičius aiškina, kad siekiant subalansuoti biudžetą gali tekti atleisti dalį darbuotojų. Tačiau, sako jis, kad ir kokių bus imamasi priemonių, bus siekiama išlaikyti nacionalinio transliuotojo misiją.

LRT vadovo teigimu, esminė aplinkybė, kodėl kyla problemų – valstybės asignavimų išdėstymas, kai pirmą ketvirtį teskiriama 17 proc. numatyto biudžeto, antrą - 19 proc., toliau - 28 proc. ir 36 proc. Todėl per pirmą pusmetį LRT negaus 8 milijonų.

Sunkmečio metu atlyginimus 10 proc. susimažino LRT vadovybė – padalinių vadovai.

Alga už sausį – kovą

Sunkmetis paveikė ir Lietuvos televizijos Naujienų tarnybą (LTN). LTN vadovas Audrius Matonis aiškina, kad lapkritį žurnalistams, gaunantiems minimalų „sodrinį“ atlyginimą, padidinta „sodrinė“ atlyginimo dalis. Tai, pasak jo, daryta siekiant užtikrinti socialinį teisingumą.

„Nuo vasario mėnesio LTN „į rankas“ gaunami pinigai sumažėjo maždaug 14 proc. Tie 14 proc. skaičiuojami nuo padėties, kokia buvo iki lapkričio 1 dienos. Mat lapkričio 1 dieną buvo padidinta „sodrinė“ dalis, bet nebuvo iš karto sumažinta honorarinė. Dabartinis mažinimas susijęs su didesniu honorariniu apmokestinimu, numatytu naujuose įstatymuose“, - aiškino A. Matonis.

Jis aiškina, kad atlyginimas mažėjo ir dėl apmokestintų honorarų, ir dėl finansinių sunkumų.

Pasak A. Matonio, nors atlyginimai už sausio mėnesį išmokėti vėliau nei įprasta, tačiau apie tai buvo pranešta iš anksto. Tuo tarpu neetatiniai darbuotojai atlyginimus už sausį gaus kovą.

DELFI primena, kad gruodį LRT nusprendė atsisakyti kai kurių laidų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją