"The Washington Post" atkreipė dėmesį į tai, kaip abu kandidatai vykdė rinkimų kampaniją. Respublikonas Johnas McCainas, "neatsakingai" paskirdamas Sarah Palin savo kandidate į viceprezidentės pareigas, nuvylė, rašoma redakcijos straipsnyje. 72 metų J. McCainas, be to, kartais veikė "neapgalvotai ir impulsyviai".

Su B. Obama laikraštis sieja "didžiules viltis", nors jam ir trūksta patirties tarptautinėje politikoje. Didžiausią nerimą redakcijai kelia tai, kad jis gali pernelyg greitai išvesti amerikiečių karius iš Irako. Tačiau apskritai "B. Obama turi potencialą tapti didžiu prezidentu", pabrėžiama straipsnyje.

B. Obamą JAV prezidento poste norėtų matyti ir britų "The Times", kurį sužavėjo kandidato "charakteris, inteligencija ir išmintis".

Tuo tarpu J. McCaino rinkimų kova, pasak "The Times", buvo nesėkminga, o "keistas kandidatės į viceprezidentus pasirinkimas - neatsakingas". "McCainas yra tikras didvyris ir drąsus politikas... Tačiau jo laikas jau praėjo".

JAV ir Didžiojoje Britanijoje laikraščiai reguliariai paremia kurį nors kandidatą. "The Washington Post" per ankstesnius dvejus rinkimus taip pat rėmė demokratų kandidatą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją