Anot G.Jasaičio, prokurorams pradėjus kviestis į apklausas „Respublikos“ darbuotojus, dienraštyje „Respublika“ pasirodė prokurorus kompromituojantys straipsniai.

„Taip, pirmosios publikacijos prasidėjo po to, kai prokuroras Saulius Verseckas iškvietė apklausai buvusį „Respublikos“ darbuotoją. Taip pat aš patvirtinu tai, kad Darbo partijos finansinėje ūkinėje veikloje tyrinėjamas ir UAB „Respublika“ finansinės veiklos epizodas ir mes esame su prokurorais padarę vienareikšmę išvadą, kad šios publikacijos susijusios su mūsų atliekamu tyrimu“, - atsakydamas į žurnalisto klausimą sakė G.Jasaitis.

Anot G.Jasaičio, generalinė prokuratūra dėl minėtų „Respublikos“ publikacijų žada kreiptis į žiniasklaidos kontrolės institucijas - žurnalistų etikos inspektorių ir žurnalistų etikos komisiją.

Prokuroras teigė pastaruoju metu pastebįs, jog „ketvirtąja valdžia“ vadinama žiniasklaida „tampa stipresnė ir aukštesnė už pirmąsias tris Konstitucijoje numatytas valdžias“.

DELFI primena, kad prokurorai įtaria, jog Rusijoje nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstančio Viktoro Uspaskicho vadovauta partija 2005 metais nuslėpė ir nedeklaravo virš 8 mln. litų gautų pajamų bei virš 7 mln. litų išlaidų.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente atliekamas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo ir kitų nusikaltimų. Šioje byloje V. Uspaskichas yra pripažintas įtariamuoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją