Jei naująja naujienų tarnybos vadove būtų paskirta R. Miliūtė, LTV žada palikti ir daugiau žurnalistų.

„Viską papasakosiu, kai išeisiu - nuo pirmadienio, - trečiadienį DELFI sakė atsistatydinanti Naujienų tarnybos vadovė. – Išeinu visai – ir iš Naujienų tarnybos, ir iš televizijos. Noriu būti išdidi. Kol kas išeinu viena, o paskui žiūrėsim.“

J. Šliažienė patikino kol kas neturinti jokių planų, kur galėtų tęsti profesinę veiklą.

Ji pasitraukė po kelis mėnesius trukusių nesutarimų su R. Miliūte, kurių atgarsiai pasiekė ne tik visuomeninio transliuotojo vadovybę, bet ir Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybą. „Panoramos“ vedėja praėjusią savaitę išplatino tarnybinį raštą LRT tarybos nariams ir vadovybei, kuriame sukritikavo naujienų tarnybos direktorės darbą.

J. Šliažienė savo ruožtu taip pat parašė kritišką tarnybinį raštą R. Miliūtės atžvilgiu. Žurnalistės konflikto esmės ir priežasčių iki šiol nekomentavo.

LRT taryba antradienį nusprendė į šį konfliktą nesikišti ir nesutarimus pasiūlė aiškintis administracijai.

„Tokią situaciją vertinu neigiamai, - apie susidariusią situaciją Naujienų tarnyboje DELFI sakė LRT tarybos vadovas Romas Pakalnis. – Žmonės, kurie ne prievarta buvo atvaryti į darbą, o savo noru pradėjo dirbti visuomenei naudingą darbą, turėtų galvoti, kaip tą darbą dirbti geriau, ieškoti bendrų veikimo būdų. Parodykite man bent vieną kūrybinį kolektyvą, kur nėra nesutarimų, aštrių kampų. Tačiau visuomet reikia ieškoti to, kas juos vienija. Šiuo atveju tai yra misija.“

„Panoramos“ vedėjas Rimvydas Paleckis, „Verslo naujienų“ vedėjos Irma Janauskaitė bei Aurelija Simutis ir „Kultūros“ vedėja Aistė Mažutytė LRT generaliniam direktoriui Kęstučiui Petrauskiui teigė palaikantys R. Miliūtės tarnybiniame rašte išdėstytus argumentus.

Šaltinių teigimu, trečiadienį ryte K. Petrauskis pasikvietė J. Šliažienę aptarti, kaip spręsti įsisenėjusius nesutarimus. Po šio pokalbio Naujienų direkcijos vadovė nusprendė parašyti pareiškimą.

LTV žurnalistai DELFI pasakojo, jog kai kurie iš jų jau buvo susirengę eiti pas K. Petrauskį ir užtarti savo vadovę, tačiau to padaryti nebespėjo.

„Nuotaika labai nekokia. Dabar visi laukia. Jei vadove bus paskirta R. Miliūtė, bent dalis grasinasi išeiti“, - pasakojo vienas iš žurnalistų.

Išgirsti K. Petrauskio poziciją dėl situacijos naujienų tarnyboje po vadovės pasitraukimo nepavyko - trečiadienį kelis kartus paprašęs paskambinti vėliau, galiausiai jis išsijungė mobilųjų telefoną.

LTV naujienų direkcijai J. Šliažienė pradėjo vadovauti praėjusių metų rugsėjį, kai iš šių pareigų atsistatydino Audrius Lelkaitis. Žurnalistė R. Miliūtė veda naujienų laidą „Panorama" ir apžvalginę savaitės laidą „Savaitė".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją