AMD teigia Delavero teismui pateikusi skundą, kuriame detaliai nupasakota, kaip "Intel" neteisėtai išlaikė rinkos monopolio pozicijas, ir išvardintos 38 kompanijos, kurios patvirtino tapusios prievartos aukomis.

Šis žingsnis sekė po to, kai šiemet AMD įteikė skundą Europos Komisijai, įtardama konkurencijos taisykles pažeidžiančią veiklą ir po Japonijos sąžiningos prekybos komisijos sprendimo. Nutarime teigiama, kad "Intel" pažeidė konkurencijos įstatymus, siūlydama nuolaidas penkioms Japonijos asmeninių kompiuterių gamintojoms už tai, kad jos pirktų mažiau AMD lustų.

JAV federalinė prekybos komisija "Intel" veiklą jau tyrė du kartus, tačiau abi bylos buvo nutrauktos. AMD turi ilgą bylinėjimosi su šiuo konkurentu istoriją ir yra pradėjusi viešųjų ryšių karą, kad išpopuliarintų savo prekės ženklą tarp pirkėjų. Naujausiame skunde cituojamas vienas kompiuterių gamintojos "Gateway" vadovas teigiantis, kad "Intel" užsakymu" jis buvo sumuštas dėl to, jog turėjo reikalų su AMD".

Skunde cituojamas tuometinis "Compaq" generalinis direktorius, 2000 metais AMD teigęs, jog "į jo galvą buvo įremtas šautuvas", kai "Intel" atšaukė tarnybinių stočių lustų siuntą dėl per didelės verslo dalies, atiduotos AMD.

"Intel" atstovas spaudai Tomas Beermannas teigė, jog bendrovė atmeta kaltinimus ir laikosi sąžiningos konkurencijos. "AMD dar kartą pasirinko kelią skųstis teisme dėl "Intel" sėkmės, pateikdama bylą, pilną kaltinimų ir spekuliacijų", - sakė jis.

Tikimasi, kad byla teismą pasieks 2006 metais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją