"Atsekėme, kad įsilaužėliai - ne iš Lietuvos. Didesnių nuostolių jie nepridaro, tačiau nukenčia įmonės įvaizdis", - BNS sakė MKT interneto tinklo administratorius Ramūnas Vosylius. Pasak jo, kompiuterių įsilaužėliai pasivadinę "NoPWD Team" vardu.

"Įsilaužėlių ataka buvo nukreipta ne prieš mūsų bendrovę, o prieš visus "Phpbb" forumų dalyvius - šie forumai naudojami ir mūsų svetainėje, per juos ir buvo įsilaužta", - sakė BMS direktorius Artūras Afanasenka.

Pasak jo, jokie duomenys iš bendrovės nebuvo nukopijuoti ar pavogti, todėl išskyrus trumpalaikį tinklalapio sutrikimą žalos beveik nepatirta. BMS neketina kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl bandymo įsilaužti į įmonės tinklalapį.

Įvedus žodžių junginį "NoPWD Team" interneto paieškos tinklalapiuose, jie suranda ir nemažai kitų lietuviškų interneto svetainių, kuriose kompiuterių įsilaužėliai paliko savo "parašus".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją