Pagal Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) patvirtintą sąrašą, išlaidų, skirtų kompiuteriui pirkti, susigrąžinti galės tik tie, kurie įsigijo kompiuterį, sudarytą iš sisteminės plokštės, procesoriaus, operatyviosios atmintinės, diskinio kaupiklio, maitinimo šaltinio, korpuso, klaviatūros, monitoriaus bei pelės.

Lengvata galioja perkantiems ir stacionarų, ir nešiojamąjį kompiuterį, taip pat perkantiems juos išsimokėtinai, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Vartai".

IVPK nurodė, kad į komplektą, už kurį bus grąžinama dalis sumokėtų mokesčių, gali įeiti ir papildomi įrenginiai, pavyzdžiui, spausdintuvas, skeneris, garso kolonėlės.

Anot IVPK Informacinių sistemų skyriaus vedėjo pavaduotojo Algirdo Trakimavičiaus, lengvata negalės pasinaudoti žmonės, vienoje bendrovėje įsigiję kompiuterį, o kitoje - monitorių, taip pat įsigiję atskirus komponentus ir kompiuterį surinkę patys.

Lengvata galės pasinaudoti ir perkantieji naudotą kompiuterį tiek iš įmonės, tiek iš kito fizinio asmens.

Pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos parengtą komentaro projektą, būtina, kad kompiuteris būtų įsigytas su bent minimalia programine įranga - grafine ar tekstine operacijų sistema. Tai gali būti "Windows", DOS, "Mac-OS", nemokama "Linux" bei kitos.

Bus galima susigrąžinti iki 33 proc. pinigų, išleistų interneto prieigai įrengti bei jai reikalingai techninei tinklo įrangai - modemui, maršrutizatoriui. Interneto prieigą ir kompiuterį bus galima įsigyti atskirai. Tačiau interneto prieigą bei interneto prieigos įrangą teks pirkti iš vienos įmonės.

Norėdami pasinaudoti lengvata, gyventojai, pirkdami kompiuterį, turės iš pardavėjo gauti dokumentus - kasos kvitą, sąskaitą-faktūrą, kurioje būtų nurodyti kompiuterį sudarantys elementai bei operacijų sistema.

Tie, kurie kompiuterius įsigijo dar iki patvirtinant kompiuterio elementų sąrašą, turės iš pardavėjo gauti dokumentą, kuriame būtų išvardyti šie elementai.

Pagal birželio mėnesį priimtą Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisą, gyventojai galės susigrąžinti iki 33 proc. už 2004-2006 metais įsigytą kompiuterį su programine įranga bei interneto prieiga sumokėtų pinigų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją