Anksčiau „YouTube“ buvo užblokavę prieigą prie savo tinklalapyje esančių duomenų Vokietijos ir Didžiosios Britanijos vartotojams, kai tinklalapio atstovai nesugebėjo susitarti su šių valstybių autorių teises ginančiomis organizacijomis.

Tinklalapio atstovų manymu, šios organizacijos reikalauja nepagrįstai didelio užmokesčio už medžiagos, kuriai taikoma autorių teisių apsauga, patalpinimą „YouTube“.

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad Latvijos agentūra „AKKA/LAA” stengiasi priversti Latvijos tinklalapių savininkus susimokėti už vaizdo medžiagos iš „YouTube” naudojimą savo tinklalapiuose. Pranešama, kad „AKKA/LAA” pradėjo derybas su „YouTube” dėl tinklalapio veiklos Latvijoje licencijavimo.

Apie 500 Latvijos internetinių tinklalapių savininkų gavo iš „AKKA/LAA” laiškus, kuriuose reikalaujama sumokėti už vaizdo įrašų iš „YouTube” patalpinimą savo tinklalapiuose.

„AKKA/LAA” atstovai teigia, kad tinklalapių savininkai turi sumokėti už savo tinklalapiuose embed-kodo pagalba patalpintus muzikinius vaizdo klipus. Priešingu atveju, jiem gresia jų tinklalapio uždarymas.

„AKKA/LAA” atstovai yra įsitikinę, kad tokiu būdu vaizdo klipų platinti negalima – tinklalapyje galima talpinti tik nuorodą į muzikinį vaizdo klipą, bet negalima suteikti vartotojams galimybės tiesiogiai peržiūrėti jį iš Latvijos.

Duodamas interviu „LETA Video”, Latvijos Kultūros ministerijos Autorinių ir gretutinių teisių skyriaus vadovas Guntis Ekabsonas teigė, kad vaizdo klipų iš „YouTube” platinimas latviškuose tinklalapiuose be autoriaus sutikimo yra neteisėtas.

Vis dėlto Kultūros ministerijos atstovai abejoja, ar autorių teisių gynimo agentūra „AKKA/LAA” turi teisę iš Latvijos vartotojų rinkti rinkliavas už vaizdo klipų iš „YouTube” naudojimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją