E.valdžios ir institucijų kategorijoje nugalėtoja tapo Klaipėdos uosto krovinių ir prekių informacinė sistema.

Centro poliklinika pripažinta nugalėtoja e.sveikatos ir aplinkos kategorijoje už slaugos ir socialinių paslaugų suteikimo gyventojams valdymo informacinę sistemą.

E.mokymas ir švietimas kategorijoje nugalėtoja tapo bendrovė "Šviesa", apdovanota už informacinių technologijų pagrindu sukurtą mokslo kursą 5-6 klasių moksleiviams.

E.kultūra ir paveldo prizą gavo bendrovė "Multimediamarkt" už internetinį projektą "10 paslapčių, kaip atrasti Vilnių".

E.verslas ir komercijos kategorijoje nugalėjo bendrovė "Aservis" už sukurtą internetinę sistemą "bendrasaskaita.lt", leidžiančią apmokėti sąskaitas už komunalines ir kitas paslaugas.

E.įterpties ir dalyvavimo kategorijoje nugalėjo Lietuvos darbo biržos internetinė svetainė.

Šiemet viena iš kategorijų - e.pramogų ir žaidimų - nesulaukė nei vieno dalyvio, tuo tarpu e.mokslo ir technologijų kategorija nors ir sulaukė dalyvių, tačiau IVPK nugalėtojo nusprendė neišrinkti.

IVPK Informacijos sklaidos ir ES reikalų skyriaus vedėja Saulė Jokūbauskienė BNS sakė, kad nė vienas šios kategorijos dalyvis neatitiko reikalavimų, todėl nuspręsta nugalėtojo nerinkti, tačiau už nuveiktą darbą paskatinamasis prizas skirtas mosklasplius.lt svetainės kūrėjams.

Pasak S.Jokūbauskienės, šiemet pirmą kartą konkursas "Naujasis knygnešys" buvo sujungtas su Pasaulio viršūnių apdovanojimais (angl. World Summit Awars) ir tapo nacionaline atranka, todėl dalyviams kelti aukštesni reikalavimai. Šiame pasauliniame konkurse nuo 2003-ųjų dalyvauja 168 pasaulio šalys. Projektus vertina ekspertų komisija, kurių kandidatūrai pritarė visos 191 Jungtinių tautų šalys narės.

IVPK rengtame konkurse tradiciškai buvo paskelbti ir labiausiai prie informacinės visuomenės plėtros prisidėję žmonės - nacionaliniu mastu nugalėtoja tapo pradinių klasių mokytoja Valdonė Navickaitė už iniciatyvą kuriant internetinius projektus pradinukams, o regioniniu - kraštotyrininkas, biologijos ekspertas Algirdas Vilkas už sukurtą internetinę enciklopediją bei kitus darbus.

6 metus rengiamas "Naujojo knygnešio" konkurso pagrindinis konkurso tikslas - apdovanoti labiausiai per pastaruosius metus prie informacinės visuomenės plėtros prisidėjusius žmones, organizacijas ir iniciatyvas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją