Filmukuose vaizdžiai, linksmai ir kiekvienam suprantamai aiškinama, kaip reikėtų saugiai elgtis dirbant elektroninėje erdvėje.

Juose pristatoma slaptažodžių bei elektroninio pašto saugumo svarba, nelegalios ir nepatikrintos programinės įrangos naudojimo pavojai, atsarginių kopijų darymo būtinumas, atkreipiamas dėmesys į saugų elgesį su nešiojamaisiais įrenginiais, „švaraus stalo“ politika, akcentuojamas nuolatinis kompetencijos ir įgūdžių lavinimas, reagavimo į incidentus reikšmingumas.

Kaip skelbia ministerija, filmukai buvo sukurti įgyvendinant PHARE programos remiamą saugos projektą, skirtą administraciniams ir techniniams gebėjimams tobulinti, siekiant užtikrinti elektroninės informacijos saugą valstybės institucijose, tačiau „šie filmukai – puiki priemonė, padedanti atkreipti kiekvieno vartotojo dėmesį į saugos problemas, su kuriomis vis dažniau susiduriama elektroninėje erdvėje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją