„Neatsakinekite i laiskus vardu „A.Valinskas"- Subject: Sveikinimai is TV, todel kad tai VIRUSAS ir jis naikina kietaji diska. Ir jei net kazkas is tavo draugu i ji atsakys tai tavo kompiuteris irgi bus uzkrestas. Taigi nukopijuok ir persiusk visiems draugams“, – tokio turinio elektroniniai laiškai keliavo tarp internautų.

Ryšių reguliavimo tarnybos Tinklų ir informacijos saugumo skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Juknius DELFI sakė, kad tokio tipo laiškai jau turi ir savo pavadinimą – „Hoax (gando – DELFI)“ virusas.

„Bandoma apeliuojant į tai, kad žmonės bijos virusų, siųsti laiškus sukeliant tinklo perkrovimus ar bandant kažkam pagadinti reputaciją. Tai neturi nieko bendra su virusu, tiesiog žmonės tampa virusu jį persiųsdami. Tai yra tiesiog melagingas bandymas piktnaudžiauti patiklumu ir išnaudoti technologijas“, – sakė jis.

Anot pašnekovo, kažkada siunčiant didelį srautą laiškų buvo galima perkrauti pašto serverių sistemas, tačiau dabar tokio efekto tai nesukelia.

Gavus tokio pobūdžio laiškus, RRT rekomenduoja atsargiai juos vertinti ir nepasiduoti pagundai platinti jų toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją