„Spalio 19 dieną pristatėme pirmuosius Lietuvoje kvalifikuotus saugius mobiliuosius e.parašus ir galimybę jais jungtis prie elektroninės bankininkystės sistemos, tuo tarpu dabar savo klientus kviečiame mobiliuoju e.parašu pasirašyti bet kokį dokumentą“, - sakė „Omnitel“ komunikacijos vadovas Darius Maikštėnas.

Pasirašyti visus dokumentus mobiliuoju e.parašu „Omnitel“ vartotojams leis Elektroninio parašo proveržio programos grupės (E3P) rekomenduojama e.parašo įrankinė – „DigiDoc“ programinė įranga, rašoma bendrovės pranešime. Ji taip pat leidžia dokumentą gavusiam asmeniui e.parašą patikrinti. „DigiDoc“ programinę įrangą vartotojai gali rasti interneto svetainėje, adresu www.parasas.lt, srityje „Įrankiai“, bei parsisiųsti ir instaliuoti savo kompiuteryje arba dirbti ja tiesiog internete.

Norint pradėti naudotis mobiliuoju e.parašu, „Omnitel“ vartotojams tereikia pasikeisti savo SIM korteles į naujas, turinčias ir mobiliojo e.parašo galimybę, bei pasirašyti e.tapatybės sutartį. „Omnitel“ kviečia savo vartotojus pasinaudoti galimybe tai padaryti nemokamai, atvykus į „Omnitel“ stendą parodoje „Infobalt“, vyksiančioje spalio 25-27 dienomis. Vartotojams tereikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Elektroninio parašo proveržio programoje šiuo metu dalyvauja Lietuvos Respublikos Vyriausybė, "Hansabankas", SEB Vilniaus bankas, "DnB Nord" bankas, "Parex" bankas, "Omnitel", "Bitė Lietuva", asociacija "Langas į ateitį", "Sodra", Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie LRV, Vidaus reikalų ministerija ir Valstybinė mokesčių inspekcija.

Mokys naudotis e. parašu

Asociacija „Langas į ateitį“ pradeda seminarų ciklą, kuriuo siekiama apmokyti Lietuvos įmones naudotis elektroniniu parašu. Asociacija teigia, kad šiais metais numatyta surengti 21 seminarą 7 didžiausiuose Lietuvos miestuose. Seminarai yra skirti smulkioms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms – jų vadovams, finansininkams, personalo skyrių darbuotojams.

“Elektroninis parašas – tai technologija, be kurios ateityje neįsivaizduosime efektyvaus verslo. Ši technologija leis ne tik atsisakyti popierinių dokumentų bet ir leis vienu slaptažodžiu patekti į daugelį sistemų – galėsite pamiršti vis didėjantį naudojamų PIN kodų, slaptažodžių, slaptažodžių kortelių ir slaptažodžių generatorių skaičių“, - apie naujai pradedamo projekto poreikį sakė „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Registruotis į seminarus galima „Langas į ateitį“ svetainėje www.langasiateiti.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją