Antipiratinės veiklos asociacija (ANVA) taip pat dar derasi su kabelinių televizijų, interneto ir ryšio paslaugas teikiančiomis bendrovėmis dėl jų serverių kontrolės. Gavusi prieigą, asociacija planuoja naikinti dideliais kiekiais neteisėtai platinamus filmus ir muzikos kūrinius.

Vyto Simanavičiaus, ANVA pirmininko, teigimu, "norime, kad neteisėtą veiklą vykdantys asmenys ją nutrauktų ir atlygintų autoriams bei gamintojams padarytą žalą". Pasak jo, anksčiau gyvavusi Lietuvos muzikos industrijos asociacija daugiau rūpinosi muzikos leidėjais, o ANVA planuoja apimti visas sritis, taip pat ir kovą su piratavimu internete.

V. Simanavičiaus paaiškinimu, kol kas planuojama bausti pačius stambiausiais nelegalių įrašų platintojus internete, o smulkesnius tik įspėti, kad jie užsiima nelegalia veikla. Jo skaičiavimais, Lietuvoje informacijos keitimosi serveriais naudojasi apie 100 000 vartotojų, iš jų vienas per mėnesį parsisiunčia vidutiniškai apie 5 filmus.

ANVA pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir su Policijos departamentu. Asociacija bei policijos įstaigos bendradarbiaus intelektinės nuosavybės teisių pažeidimų prevencijos, atskleidimo ir tyrimo srityse, rašo „Verslo žinios”.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją