„Jeigu jie ruošiasi piratauti, norėtume, jog jie kopijuotų mūsų programas, o ne kieno nors kito“, - teigė „Microsoft“ verslo grupės prezidentas Jeffas Raikesas.

Toks jo požiūris nedera su neseniai pradėta agresyvia „Microsoft“ antipiratine politika – kompanija sukūrė kontraversišką „Windows Genuine Advantage Programme“ programą, kuri net ir legalius vartotojus pripažindavo naudojus „neaiškią“ programinę įrangą. Jau nekalbant apie kasmet kompanijos išleidžiamus milijonus kovoje su piratavimu.

Vietoj to, kad pasakytų, jog problema savaime neišnyks, J. Raikesas pripažįsta, kad JAV yra apie 20 – 25 proc. nelegalios programinės įrangos, ir teigia, jog ji gali būti naudinga. „Mes suprantame, kad svarbiausia yra kiek žmonių naudoja mūsų legalias programas“, - teigė jis. – „Mes norime padaryti taip, kad ilgainiui jie legalizuotų savo programinę įrangą“.

J. Raikeso pareiškimai atveria kelią būsimiems debatams apie programinės įrangos padirbinėjimą. Anksčiau dominavo tik paprastas argumentas: verslininkai teigdavo, jog piratinė programos kopija prilygsta neparduotai legaliai kopijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją