Spalvoti balionėliai prieš dūmines bombas

Jau iki prasidedant eisenai žiniasklaidoje nuaidėjo išdaužyti Tolerantiško jaunimo asociacijos langai. Suprask: eisite iki galo – geruoju nesibaigs. Kai į autobusus lipo spalvingi, besišypsantys demonstrantai, tuo metu prie eisenos teritorijos barikadų, kurias saugojo 500 policijos pareigūnų, jau rinkosi tokiomis pajėgomis pasipiktinę, įniršę, kaukėti riaušininkai.

Pastarieji stebėjosi, kaip švaistomi jų sumokėti mokesčiai. Žinoma, jie supranta, kad jei jų nebūtų ir jie leistų organizatoriams nekliudomai dirbti, kaip tai vyksta civilizuotose šalyse, jų pinigai galėjo būti panaudoti kokiam kilnesniam tikslui, o ne apsaugai nuo jų pačių. Tačiau skirstytis jie neketina ir pinigus švaisto toliau.

Taiki eisena su vėliavomis ir transparantais pajuda į priekį. Kažkas prie „Reval Hotel Lietuva“ numeta dūminę bombą. Pedofilijos skandalų nuolat kratomos katalikų bažnyčios atstovai į tai atsako maldomis.

Kol eisenos dalyviai linksminasi, barikadas verčia eitynių priešininkai tarytum beždžionės palmes. Į šūkius „Meilė vienija“ ir „Žmogaus teisės yra mano pasididžiavimas“ jie atsako grasindami Prezidentei ir rėkia „Nuokrušoms ne“, „Žvėris už grotų“ ir pan. Išvien su kunigų maldomis, kurios turėtų skatinti „meilę artimui“ ir „supratimą“, du vienas ant kito sugulę narsuoliai iriasi valtele ir skuba eitynių dalyviams perduoti žinutę „Šalin rankas nuo mūsų vaikų“. Suprask: palikite juos mums ir kunigams.

Kai eisenos dalyviai klausėsi tarptautinių organizacijų, Europos Parlamento atstovų, užsienio ambasadorių kalbų apie žmogaus teisių triumfą Lietuvoje, protestuotojai gėrėjosi Šustausko, Gražulio ir panašių Lietuvos politinės padangės įžymybių, neturinčių jokio svaraus balso net ir Lietuvos politikoje jokiais klausimais, išskyrus homoseksualų teisių, parengtais pornografiniais plakatais ir pergalės šūkiais.

Kol eisenos dalyviai ramiai stoviniuoja ant pievelės, minia jiems rodo pagarbą dešrelėmis, buteliais, flakonais, akmenimis. Sulaikomi trys asmenys su sprogstamosiomis medžiagomis, du chuliganai ir septyni kaukėti, lazdomis ginkluoti (gal net Švedijos lygio) tolerancijos demonstruotojai. Eisenai baigiantis ir dalyviams sėdant į autobusus, policija neatlaiko barikadų, pro kurias kaip išbadėję vilkai prasiveržia P. Gražulis ir K. Uoka. K. Uoka išvesdinamas iškart, P. Gražulis A. Zdanevičiaus apliejamas vandeniu – tai pats didžiausias eisenos dalyvio sukeltas incidentas protestuotojų atžvilgiu.

Peržiūrėjus visas nuotraukas ir įrašus, paaiškėja, kad iš eitynių dalyvių pusės tebuvo gal tik vienas žmogus, kuris paviešino tam tikras detales apie savo asmeninį gyvenimą – prisipažino, kad yra gėjus. Vadinamieji protestuotojai apie savo asmeninius gyvenimus tiesiog klykė – kaip gėjai neva nužudė jų draugus, kaip jie moka mokesčius, kaip jie kažkuo šlykštisi ir pan., o savo gestais tiesiog reikalavo, kad apie savo asmeninius gyvenimus prabiltų eitynių dalyviai.

Tai kas visgi laimėjo?

Šis renginys – tai civilizacijos kova su keiksmais ir sprogmenimis besispjaudančiais laukiniais. Jeigu tik keli protestuotojai (gal tik su plakatais „Gėjų eitynėms – ne“) sugeba pakilti aukščiau beždžionės lygio kaprizų, ko verta žinutė, kurią jie mėgina savo veiksmais pateikti? Čia kiekvienas turi priimti sprendimą, kurioj barikadų pusėj jis bus per kitas eitynes: tų, kurie diskutuoti temoka keiksmais ir kumščiais, ar tų, kurie gyvena civilizuotam pasauly.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!