Tačiau tai negalioja tiems asmenims, kurie pasikabina kažkokią neįskaitomą kortelę (kažkoks kažkurio leidinio darbuotojas) ir šmirinėja tarp eilių, gaudydami geriausią kadrą.

Viskas būtų suprantama, bet...

Nesumeluosiu, jei pasakysiu, kad bent trečdalį renginio (apie 20 min) nuolat spragsėjo ir pleškėjo pora pusmetrinių fotoaparatų: vienas įsitaisė balkonėlyje, kitas - pirmoje eilėje.

Šokėjas pakelia ranką - spragt spragt spragt. Šokėjas nuleidžia ranką - spragt spragt spragt. Pauzė. Menininkas ne veltui ją daro. Kažkas tuo pasakoma. Turėtų būti tyla. Spragt spragt spragt. Muzika pradeda grot - spragt spragt spragt.

Nesu silpnų nervų, tačiau ėmė erzinti. Nebemačiau, kas scenoje, nebegalėjau susikaupti. Vien tas įkyrus spragt spragt spragt. Šv. Kotrynos bažnyčia nėra didelė. Akustika labai gera, todėl viskas puikiai girdisi.

Ėmiau galvot, ką turiu rankinėje. Gal galėčiau ką nors sviesti į tą balkonėlį. Pradėjau žvalgytis, pro kurias duris būtų galima išeiti ir patekti į balkonėlį, kad galėčiau sudrausminti fotografą.

Pirmoje eilėje, beje, situacija ta pati. Ištisas spragt spragt spragt.

Panaši situacija buvo ir rugpjūčio mėnesį, kai Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertavo baltarusių gitaros virtuozas Igoris Dedusenko. Jo gitaros muzika labai subtili, vietomis nutylanti, vos girdima. Kartais net girdisi, kaip atlikėjas kvėpuoja... SPRAGT SPRAGT SPRAGT!!!

Pamąstykim.

Mielieji fotografai, suprantu, kad tai yra Jūsų darbas. Bet ar normaliai atrodytų, jei ateitų valytoja, ir, nesibaigus renginiui, imtų valyti grindis. Juk tai jos darbas. Ji gal irgi nori greičiau pabaigti ir eiti namo.

Geras fotografas sėdi ir laukia gero kadro. Jei Jūs per minutę padarote 100 nuotraukų, gal geriau filmuokite su kamera? Arba įsiprašykite pas aktorius į repeticiją ir spragsėkite kiek tik norite.

Jei Jums trūksta talento ir jausmo, kada reikia fotografuoti, eikite dar pasimokyti fotografuoti, užsirašykite į kursus. Pasinerkite į gamtą, fotografuokite paukščiukus, žodžiu, lavinkite savo talentą, o ypač meno pojūtį.

Pasidomėkite, ką fotografuojate, nepamirškite, kur esate, ir ko atėjo visi tie žmonės, tarp kurių Jūs landžiojate, manydami, kad netrukdote.

Jūs manote, kad įdėsite nuotrauką į laikraštį, ir tai bus reklama? Su tokiu savo elgesiu Jūs darote antireklamą.

Ačiū už supratimą. Kol kas pomidorų į renginį nesinešiu :)

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!