Pavyzdžiui, Jūs manote, kad Jūsų Zodiako ženklas yra Vandenis. Iš tikrųjų, tai gali būti Žuvys. Kas gi kaltas dėl šios Zodiako ženklų gerbėjų apgaulės?

Senovės babiloniečiai skirstė Zodiako ženklus pagal tai, kuriame žvaigždyne būdavo Saulė žmogaus gimimo metu. Nuo to laiko dėl Žemės patiriamos Mėnulio gravitacinės traukos, nulėmusios Žemės ašies „svyravimus“, žvaigždžių išsidėstymas pasislinko beveik per mėnesį, praneša „Minneapolis Star-Tribune”.

„Dėl šio ašies poslinkio Saulė yra kitame žvaigždyne nei buvo prieš 3 tūkst. metų, kai prasidėjo toks žvaigždžių tyrinėjimas“, - KARE-TV teigė astronomas Parke’as Kunkle’as.

Anot P. Kunkle’o, ašies poslinkis nėra naujas reiškinys, Zodiako ženklų pasaulis tiesiog neatsižvelgė į Žemės ašies svyravimus.

Beje, į Zodiako ženklų sąrašą jį sudarę senovės babiloniečiai neįtraukė Gyvatnešio, nors per šį žvaigždyną Saulė taip pat keliauja, t.y. Gyvatnešis yra Zodiako juostoje.

Naujieji Zodiako ženklai:

Ožiaragis: sausio 20 d. – vasario 16d.
Vandenis: vasario 16 d.- kovo 11d.
Žuvys: kovo 11 d. – balandžio 18 d.
Avinas: balandžio 18 d. – gegužės 13 d.
Jautis: gegužės 13- birželio 21 d.
Dvyniai: birželio 21- liepos 20 d.
Vėžys: liepos 20 d. – rugpjūčio 10 d.
Liūtas: rugpjūčio 10- rugsėjo 16 d.
Mergelė: rugsėjo 16 d. – spalio 30 d.
Svarstyklės: spalio 30 d. – lapkričio 23 d.
Skorpionas: lapkričio 23 d. – lapkričio 29 d.
Gyvatnešis: lapkričio 29 d. – gruodžio 17 d.
Šaulys: gruodžio 17- sausio 20 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)